Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοινή επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού και τη συνοχή της Αριστεράς

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοινή επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού και τη συνοχή της Αριστεράς

Πηγή:  ‘Η  ΑΥΓΗ»

«Με τον Πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, αλλά και την συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή της με τον Αλ. Τσίπρα.

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα, δίκαια δικαιώματα του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας η οποία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα τον Ελληνικό λαό», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Με τον Πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, αλλά και την συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι πολλοί θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της προέδρου της Βουλής και σε συνέχεια της χθεσινής επιστολής της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, στην οποία έκανε μεταξύ άλλων λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με την ψήφιση του δεύτερου προαπαιτούμενου νομοσχεδίου.

«Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης» ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης», τόνιζε η πρόεδρος της Βουλής.

Αναλυτικά η επιστολή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: