Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου ..για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Η O.M. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, με δική της ανακοίνωσή της τοποθετείται, «για την αποκατάσταση της αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας και για την αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση υποχρεώνει φορείς του Δημοσίου, χρηματοδοτούμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό, που έχουν καταθέσει τα ταμιακά τους διαθέσιμα σε λογαριασμούς ιδιωτικών τραπεζών να τα μεταφέρουν σε ειδικούς έντοκους (με 2,5% ετήσιο επιτόκιο) λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (από την υποχρεωτικότητα αυτή εξαιρούνται τα ασφαλιστικά ταμεία). Η πρακτική αυτή ακολουθείται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έκτακτες περιστάσεις.

2. Από τα διαθέσιμα αυτά εξαιρούνται κεφάλαια που είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών σε ορίζοντα δεκαπενθημέρου (π.χ. προκειμένου για Ο.Τ.Α. μισθοδοσία και λοιπές τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες είναι απολύτως εξασφαλισμένες).

3. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (βραχυπρόθεσμος δανεισμός με έκδοση repos διάρκειας δεκαπέντε ημερών).

4. Όποιος φορέας ζητήσει επιστροφή ποσού έως 10% του συνολικού ποσού που έχει κατατεθεί θα του επιστρέφεται αμέσως.

5. Όσοι δεν έχουνε ‘κοντή’ ή επιλεκτική μνήμη θυμούνται πολύ καλά τις μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν σε περικοπές της τάξης των 60% στη χρηματοδότηση των Δήμων, που υπονόμευσαν συνειδητά την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. Η προσπάθεια ταυτοποίησης επιλογών και πρακτικών της παρούσας κυβέρνησης με αυτές των προηγούμενων μνημονιακών είναι τουλάχιστον ατυχής.

Η χρονική περίοδος που διανύουμε βρίσκει τη χώρα στη μέση μιας σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-δανειστές μας. Η παρούσα κυβέρνηση δίνει μάχη για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια χωρίς λήψη υφεσιακών μέτρων, χωρίς περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, χωρίς άλλες απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων. Η σθεναρή αντίστασή της στην περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, έχει συνταράξει την Ευρώπη και όλα τα κατεστημένα διεθνή συμφέροντα.

Ο κόσμος της δουλειάς έχει να περιμένει και να λαμβάνει από την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε τους νόμους του κράτους που ήδη ψηφίστηκαν από τη νέα Βουλή, καθώς και τα νομοσχέδια που έχουν πάρει σειρά για ψήφιση και έχουν να κάνουν με τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας: μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ρύθμιση οφειλών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μέτρα για την προστασία της α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς, επαναφορά εργασιακών ρυθμίσεων, κλπ.

 

22 Απρίλη 2015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: