Δ. Βίτσας: «Από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα»

Δ. Βίτσας: «Από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα»

Αναδημοσίευση  απο  »left gr»

http://left.gr/news/d-vitsas-apo-programma-tis-thessalonikis-den-kanoyme-piso-oyte-gia-na-paroyme-fora

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης, διοργάνωσε εκδήλωση γύρω από το προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Βίτσας άνοιξε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε εκατοστό από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης: «Από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συνέχισε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συζητήσει με τους υπαλλήλους της τρόικας, αλλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο ομιλητής περιέγραψε πώς με την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια διαλύθηκε η παραγωγική βάση της χώρας, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και ο διοικητικός-ελεγκτικός μηχανισμός. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα αλληλοενισχυόμενων μέτρων, τα οποία αποσκοπούν στην καταπολέμηση της φτώχειας, πολιτική που θα ενισχύσει την «ενεργό ζήτηση» και θα συνεπιφέρει αύξηση των δημοσίων εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος, γεγονός που με τη σειρά του θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την κοινωνική μας πολιτική.

Ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με το πρόγραμμά του μια ισχυρή κοινωνία με ισχυρό, επίσης, κοινωνικό κράτος, καθώς και την ανασυγκρότηση της παραγωγής, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την ενότητα και την κοινή δράση της αριστεράς, διακρίνεται και από ένα επιπλέον νέο ποιοτικό στοιχείο: Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα νίκης, το σχέδιό του δεν είναι απλά για τα λόγια, «αλλά για να νικήσουμε», όπως υπογράμμισε ο ομιλητής.

Ο Δημήτρης Βίτσας ολοκλήρωσε την εισήγησή του προειδοποιώντας ότι η περίοδος που θα ακολουθήσει, ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι «μέρες φωτιάς», με παριστάμενο στην εκδήλωση να συμπληρώνει ότι θα αποτελέσει «τη μεγαλύτερη μάχη της γενιάς μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: