Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Κανονισμός λειτουργίας Θεματικών Επιτροπών Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας

Α. ΣΚΟΠΟΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Στις στοχεύσεις – αρμοδιότητες των Θεματικών Επιτροπών εντάσσονται:

– Η επεξεργασία θέσεων αναφορικά με το αντικείμενο της Θεματικής Επιτροπής, και η παρουσίαση τους προς διαβούλευση και απόφαση στη Νομαρχιακή Επιτροπή.

– Ο συνεχής και ανοιχτός διάλογος με τους εμπλεκόμενους στον τομέα που καλύπτει το αντικείμενο της Θεματικής Επιτροπής συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο χώρο.

– Η ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με τη ΝΕ και τις ΟΜ, για συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων του χώρου που καλύπτει η Θεματική Επιτροπή, η σύνδεση της με την κοινωνία και κυρίως με τις κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, η σύνδεση με τις αναπτυσσόμενες δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής αυτοοργάνωσης.

Β. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

1. Κάθε Θεματική Επιτροπή για να λειτουργήσει συγκροτεί λίστα συμμετεχόντων.

2. Στην λίστα συμμετεχόντων της Θεματικής Επιτροπής συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της ΝΕ που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το αντικείμενο της συγκεκριμένης Θεματικής Επιτροπής καθώς και κάθε μέλος του κόμματος που το επάγγελμά του, το επιστημονικό του πεδίο ή το πεδίο της δράσης του είναι συναφές με το αντικείμενο της Θεματικής Επιτροπής.

3. Κάθε μέλος του κόμματος δεν μπορεί να συμμετέχει σε πάνω από (2) Θεματικές Επιτροπές και σε πάνω από (1) γραμματεία Θεματικής Επιτροπής.

Γ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

1. Με ευθύνη των μελών της ΝΕ που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες Θεματικές Επιτροπές γίνεται ανοιχτό κάλεσμα προς όλα τα μέλη του κόμματος που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάθε Θεματική Επιτροπή και συγκαλείται Ολομέλεια της Θεματικής Επιτροπής στην οποία καταρτίζεται η λίστα συμμετεχόντων. Η κάθε Θεματική Επιτροπή συνεδριάζει το λιγότερο (1) φορά το δίμηνο σε ολομέλεια όπου κάνει απολογισμό, και προγραμματισμό εκπονώντας πρόγραμμα δράσης που τα κοινοποιεί στις οργανώσεις μελών του κόμματος (ΟΜ).

2. Κάθε Θεματική Επιτροπή ορίζει υπεύθυνο για την παρακολούθηση της δουλειάς.

3. Κάθε Θεματική Επιτροπή με απόφαση της μπορεί να συγκροτεί θεματικές ομάδες (ΘΟ) στο εσωτερικό της που έχουν άμεση συνάφεια με το αντικείμενο της Θεματικής Επιτροπής.

4. Κάθε Θεματική Επιτροπή δικτυώνεται μέσα από συνεργασίες με το αντίστοιχο Τμήμα της ΚΕ και τους υπευθύνους των ΟΜ που έχουν χρεωθεί τον τομέα αυτόν.

5. Στις συνεδριάσεις της ολομέλειας της Θεματικής Επιτροπής γίνεται απολογισμός της λειτουργίας της. Στην ολομέλεια λαμβάνονται αποφάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της Θεματικής Επιτροπής και γίνεται προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

6. Η Θεματική Επιτροπή μπορεί να καλεί συσκέψεις με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων, ή επαγγελματικών φορέων, με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και κινημάτων, καθώς και με επιστήμονες που κρίνεται ότι μπορεί να συμβάλλουν στην επιτυχία των στοχεύσεων της.

7. Η Νομαρχιακή Επιτροπή, δια της Συντονίστριας και του Αν. Συντονιστή φροντίζει για την αλληλοενημέρωση και το συντονισμό των Θεματικών Επιτροπών.

Δ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΕΩΝ

1. Οι θέσεις κάθε Θεματικής Επιτροπής πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή επεξεργασία και να εξειδικεύουν τις επεξεργασίες του αντίστοιχου Τμήματος της ΚΕ στο νομαρχιακό επίπεδο της Βόρειας Αθήνας. Στην επεξεργασία των θέσεων επιδιώκεται η συμβολή επιστημόνων και ειδικών εμπειρογνωμόνων που μπορεί να μην είναι μέλη του κόμματος. Οι τελικές ή και επιμέρους θέσεις του κάθε Θεματικής Επιτροπής προωθούνται για συζήτηση στις αντίστοιχες οργανώσεις μελών του κόμματος και στη ΝΕ.

2. Οι οργανώσεις μελών του χώρου εργασίας που έχουν σχέση θεματικά ή κλαδικά με την αντίστοιχη Θεματική Επιτροπή οφείλουν να διαμορφώνουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης με το ΣΟ της ΝΕ. Στις οργανώσεις μελών τουλάχιστον (2) φορές το χρόνο συζητιούνται σε συνέλευση οι επεξεργασίες της Θεματικής Επιτροπής παρουσία του υπευθύνου της Θεματικής Επιτροπής ή του αναπληρωτή του.

3. Η Θεματική Επιτροπή οφείλει να συντάσσει και να επικαιροποιεί σε τακτική και έκτακτη βάση τουλάχιστον τα παρακάτω τέσσερα κείμενα επί των θεμάτων του με εξειδίκευση στον βόρειο τομέα Αθήνας :

– Υφιστάμενη κατάσταση

– Προγραμματικές θέσεις

– Συνοπτική περιγραφή θέσεων

– Χαρτογράφηση – καταγραφή εμπλεκομένων φορέων με συνεχή, αναζήτηση σημείων επαφής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: