ΟΙΕΛΕ: ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αναδημοσίευση από το TVXS.gr

Όπως αναδεικνύει παρακάτω η Ομοσπονδία Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας σύμφωνα και με καταγγελίες του ΣΕΛΚΑ το Κολλέγιο Αθηνών και τα Αρσάκεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όπου πρόεδρος είναι ο Γ.Μπαμπινιώτης προχώρησαν στην κατάργηση του Δώρου των Χριστουγέννων. 

Η σχετική ανακοίνωση 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ-ΑΛ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ – ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Μετά το Κολλέγιο Αθηνών που, σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΕΛΚΑ, κατάργησε το Δώρο Χριστουγέννων, σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι σε αντίστοιχη, μονομερή ενέργεια προχώρησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (των Αρσακείων Σχολείων).

Έχουμε κατά καιρούς δηλώσει ότι ο κινητήριος μοχλός πίσω από τις δραματικές αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση που έχουν νομοθετηθεί το τελευταίο διάστημα είναι ο συμμαχικός άξονας  Γ. Μπαμπινιώτη (Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας) και Αλ. Σαμαρά (Κολλέγιο Αθηνών). Η εκκίνηση για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έγινε με την ανάληψη από τον πρώτο της θέσης του Υπουργού Παιδείας, από την οποία επιχείρησε μόλις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες,  «όλως τυχαίως» και οι δύο σχετικές με την ιδιωτική εκπαίδευση: η πρώτη (που έμεινε στα χαρτιά, αφού «περιπλανήθηκε» ως τροπολογία σε 3 άσχετα νομοσχέδια) για την απελευθέρωση των απολύσεων και η δεύτερη για την κατά 35% μείωση των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με την έκδοση της γνωμοδότησης 214/2012. Για την έκδοση της γνωμοδότησης η ΟΙΕΛΕ είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε Υπουργού-σχολάρχη Μπαμπινιώτη και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, διότι, αν και δημόσιος λειτουργός, ενήργησε ώστε να  εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων στην οποία και ο ίδιος ανήκει.

Σήμερα, λοιπόν, αποκαλύπτεται για ποιο λόγο ο κ. Μπαμπινιώτης ως Υπουργός επεχείρησε εσπευσμένα, ελάχιστες ώρες πριν εκπνεύσει η θητεία του ως Υπουργού Παιδείας, να εκδοθεί η εν λόγω γνωμοδότηση. Οι κ.κ. Αλ. Σαμαράς και Γ. Μπαμπινιώτης λειτουργούσαν βάσει σχεδίου με σκοπό, πέρα από την δραματική συρρίκνωση των μισθών, και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Τα σχολεία της ελίτ, που επιβάλλουν υψηλότατα δίδακτρα και χωρίς ουσιαστικές απώλειες μαθητών, έρχονται να προσθέσουν μερικά ακόμη εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μέσα από την τσέπη των εργαζόμενων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αρνείται, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, να ξεκινήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 682/1977  των ισότιμων σχολείων (Κολλέγια, Αρσάκεια) από υπαλλήλους της κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, ή άλλους ειδικούς δημόσιους υπαλλήλους.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα με επιστολή της από τον Πρόεδρο της Βουλής (συνημμένο 2) να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε το Κοινοβούλιο να εξετάσει τη μηνυτήρια αναφορά του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ (η οποία, σημειωτέον, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία από τον Ιούλιο του 2012). Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε κάθε πρόσφορη νομική και πολιτική ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική και ηθική εξαθλίωση των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ 

Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Επιστολή προς Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ε. Μεϊμεράκη 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Το Μάιο του 2012 το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, διότι, καίτοι δημόσιος λειτουργός, ενήργησε με τέτοιο τρόπο, ώστε να  εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (και ο ίδιος, ως γνωστόν, είναι ο Πρόεδρος των 29 Αρσακείων – Τοσιτσείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), εξομοιώνοντας, με την παραγγελθείσα και παράτυπα υπογραφείσα από τον ίδιο γνωμοδότηση (214/2012) τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αυτούς των δημοσίων,  παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Οικονομικών και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας για μη περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για την τήρηση της ΔΑ 31/2010 (σχετική με τους όρους αμοιβής και εργασίας των εκπαιδευτικών της Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης). Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων ότι απροειδοποίητα η Διοίκηση των Σχολείων της Φ.Ε. κατάργησε την απονομή Δώρου Χριστουγέννων. Η απόφαση αυτή πιστοποιεί ότι η γνωμοδότηση 214/2012 εξεδόθη για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Θεωρούμε, επομένως, επιβεβλημένο και αυτονόητο ότι θα ενεργήσετε αρμοδίως, ώστε η σοβαρότατη αυτή υπόθεση να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: