ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Λίγα λόγια για την πανελλαδική συνδιάσκεψη

Η Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19-22 Δεκέμβρη. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική διαδικασία σ’ επίπεδο νέων ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός της οποίας είναι να πραγματοποιήσει αποφασιστικά βήματα στο δρόμο προς τη συγκρότηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, μετά τη Συνδιάσκεψη λήγει το καθεστώς της «συνεννόησης» των οργανωμένων δυνάμεων στο συντονιστικό των νέων ΣΥΡΙΖΑ και οι νέες και οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν τα δικά τους εκλεγμένα όργανα με βάση τα οποία θα προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου πρώτο Συνέδριο, αλλά και θα συντονίσουν τη δράση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους όπου ζει και κινείται η νεολαία.

Το επισυναπτόμενο κείμενο είναι η διακήρυξη στην οποία κατέληξε με ευρεία συναίνεση και με διαδικασία συνδιαμόρφωσης και σύνθεσης το συντονιστικό των νέων ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα κείμενο που στόχο έχει να να αναλύσει τη συγκυρία της κρίσης αναφορικά με τα προβλήματα που βιώνουν οι νέες και οι νέοι, να προσδιορίσει τους στόχους και τα μέτωπα πάλης σε επίπεδο νεολαίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της πάλης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της συγκρότησης της κυβέρνησης της αριστεράς στο δρόμο προς το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Επίσης, το κείμενο ορίζει τις βασικές αξίες και αρχές συγκρότησης της νέας οργάνωσης (δημοκρατία, συμμετοχή, αλληλεγγύη). Σε αυτό το κείμενο έχουν προστεθεί στο τέλος, συμβολές σε επιμέρους ζητήματα όπως ο αντιφασισμός ή οι έμφυλες διεκδικήσεις, οι οποίες έχουν προκύψει από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των νέων ΣΥΡΙΖΑ που δουλεύουν στ’ αντίστοιχα πεδία. Επίσης περιλαμβάνει και γενικότερες συμβολές από μέλη των νέων, καθώς και μια εναλλακτική πρόταση κειμένου από το Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας.

Πέραν της διακήρυξης, στα βασικά κείμενα της Συνδιάσκεψης ανήκει και το σχέδιο αρχών λειτουργίας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ένα προοίμιο καταστατικού που στόχο έχει να ορίσει τα βασικά της εσωτερικής διάρθρωσης και λειτουργίας της οργάνωσης, καθώς και τις σχέσεις της με το ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο αυτό βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία διαμόρφωσης στο συντονιστικό των νέων και θα δημοσιευθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόλαυτα, ο προσυνδιασκεψιακός διάλογος μπορεί να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης, στο πλαίσιο της εγκυκλίου που θα εκδοθεί από το συντονιστικό των νέων ΣΥΡΙΖΑ άμεσα.

H Διακήρυξη της Νεολαίας σε μορφή PDF

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: