ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 3 – 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Αναδημοσίευση από το LeftLab επισκόπησης τύπου (Συντάκτης Δημήτρης Τσιπούρας).

web typosΣτο πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου πολλά συνέβησαν και περισσότερα επιχειρήθηκαν να κρυφτούν κάτω από τον καυτό ήλιο των σύντομων διακοπών, προϊδεάζοντας ότι το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμό σε όλα τα μέτωπα. Διαθεσιμότητα και απολύσεις, εξοντωτική φορολογία, ανατροπή του ασφαλιστικού και του συστήματος περίθαλψης, οπισθοχώρηση στην Παιδεία, νέα αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις.

Η καταγραφή της ειδησεογραφίας, εν είδει χρονολογίου, είναι ενδεικτική για όσα πρόκειται να συμβούν με χρόνο αναφοράς τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:

Σάββατο, 3/8/13

Σε συνέντευξή του στα Νέα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει, στέλνοντας σαφές μήνυμα εντός κόμματος και συγκυβέρνησης,  ότι ούτε εκλογές θέλει, ούτε εκβιάζεται, ενώ στην ίδια εφημερίδα φιλοξενούνται προτροπές της Κ. Λαγκάρντ «βγάλτε τώρα την Ελλάδα από το αδιέξοδο».

Στην Ημερησία ο Δημήτρης Παπαδημούλης  διευκρινίζει ότι «στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στον κατήφορο των Μνημονίων και ν’ αρχίσουμε να υλοποιούμε την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, ανάπτυξης, διόρθωσης αδικιών, στήριξης του μισθού και της σύνταξης, πάντα με γνώμονα τους πιο αδύνατους. Αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113087628

Κυριακή, 4/8/13

Στο Βήμα προβάλλεται στην πρώτη σελίδα συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη με τίτλο «Από την ουτοπία στον ρεαλισμό», με προφανή στόχο του συγκροτήματος να πυροδοτήσει νέες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Στη συνέντευξη http://www.dragasakis.gr/page2.php?id=934 ο Γιάννης Δραγασάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις. Πολύ περισσότερο που το συσσωρευμένο χρέος χρησιμοποιείται ως μοχλός εξάρτησης και υποταγής. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε εξ αρχής ρύθμιση του χρέους. Κι αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος που σήμερα αρνούνται μια ριζική λύση. Το ζητούμενο στις συνθήκες αυτές δεν είναι ούτε η παθητική αναμονή ούτε ο μαξιμαλισμός των στόχων, αλλά η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης. Και αυτό ακριβώς επιδιώκει η πολιτική μας, όπως επιβεβαιώθηκε και από το Συνέδριο».

Και ακόμη: «Σε ένα λάθος ερώτημα δεν μπορεί να δοθεί η ορθή απάντηση. Και το ερώτημα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά γενικώς είχε τεθεί εξαρχής σε λάθος βάση. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε τις ριζικά νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και να επεξεργασθούμε πολιτικές διεξόδου από την κατάσταση ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε, με δεδομένο ότι το κράτος δεν θα μπορεί επί μακρόν να δανεισθεί, οι τράπεζες θα είναι για χρόνια παγιδευμένες στα παλιά, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και σημαντικό μέρος του συσσωρευμένου πλούτου έχει απαξιωθεί ή φυγαδευτεί στο εξωτερικό.

Χρειαζόμαστε, επομένως, ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα επιδιώξει μια ριζική λύση στο ζήτημα του χρέους, των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των τραπεζών, τη δημιουργία περιουσιολογίου και ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή, τη στοχευμένη και παραγωγική χρήση των πόρων».

Στο Βήμα, επίσης, ο Στουρνάρας δηλώνει ότι «κουραστήκαμε να ψηφίζουμε νέα μέτρα», ενώ στη Real News αποφαίνεται εκβιαστικά πως «αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις».

Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Δ. Χατζησωκράτης αποκαλύπτει ότι «δεχτήκαμε (σ. σ. η ΔΗΜΑΡ) 15.000 απομακρύνσεις, δεν δεχόμαστε νέες απολύσεις» και ο Δημήτρης Παπαδημούλης επαναλαμβάνει στον Ελεύθερο Τύπο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται στους πάντες τα πάντα».

Δευτέρα, 5/8/13

Οι μνημονιακές αλλαγές σε Γυμνάσιο και Λύκειο, ο νόμος της ζούγκλας στις πίστες της φοροδιαφυγής και η κατάργηση, στην πράξη, της μονιμότητας στο Δημόσιο, αφού μόνον 195.000 υπάλληλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ασπίδα του ΑΣΕΠ κυριαρχούν στα δημοσιεύματα.

Τα Νέα αποκαλύπτουν την πώληση του «902» σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Τρίτη, 6/8/13

Όλα τα μόρια για τις μεταθέσεις δημοσιεύουν τα Νέα, με την Ελευθεροτυπία να επισημαίνει το «φουρνέλο στη μονιμότητα από τον Μητσοτάκη» και την Ελλάδα Αύριο (σ.σ. ανέστειλε την καθημερινή της έκδοση και θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο) να υπογραμμίζει ότι «τρομάζουν το Μαξίμου κούρεμα-απολύσεις-κατασχέσεις». Το Έθνος, όπως κάθε καλοκαίρι, υπερτονίζει την «επιχείρηση-κεραυνό από τον ΣΔΟΕ».

Τετάρτη, 7/8/13

Σφοδρή αντίδραση από το ΚΚΕ εναντίον Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτήματος ΔΟΛ και ΕΣΗΕΑ για την πώληση του «902» και κυρίαρχο θέμα στον Τύπο, που διακρίνει «πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον σταθμό Russia 24  υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη ή θα είναι  δημοκρατική ή θα διαλυθεί, προσθέτοντας ότι στον ορυμαγδό των ιδιωτικοποιήσεων «η Ακρόπολη δεν είναι για πούλημα».

Στη συνάθροιση των φιλοσόφων που έγινε στην Αθήνα, απομονώνεται η ομιλία του Γερμανού Χάμπερμας και η αποστροφή του ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική αλληλεγγύη στην ΕΕ. Πολλοί αρθρογράφοι ανέσυραν από το παρελθόν τις απόψεις του για τον κόκκινο φασισμό στην Ευρώπη της δεκαετίας του ’60.

Πέμπτη, 8/8/13

Ένα σχέδιο τύπου Μάρσαλ για τον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα την Ελλάδα φέρεται να ασπάζεται και ο Τσαρλς Νταλάρα σε περίπτωση που δεν υπάρξει κούρεμα κατά 50% στο ελληνικό χρέος.

Η κινητικότητα-απολύσεις στο Δημόσιο εστιάζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον αριθμό να ποικίλλει από 12.500 μέχρι και 80.000 εργαζόμενους.

Το νέο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και το τελικό σχέδιο για το Λύκειο, όπου τα ιδιωτικά φροντιστήρια θα αρχίζουν νωρίτερα, επιλέγουν ΝέαΈθνος και Ελλάδα Αύριο ως πρωτοσέλιδα.

Παρασκευή, 9/8/13

Διττή η ερμηνεία των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον.

«Σκάστε και σκάβετε» είναι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας, «Όχι μόνο λιτότητα» αποφαίνονται η Καθημερινήκαι ο Ελεύθερος Τύπος. Επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν υπάρχει. Για 1.381.088 ανέργους που υποδέχονται στον Σαμαρά κάνει λόγο η Αυγή.

Σάββατο, 10/8/13

Τη θύελλα των επερχόμενων πλειστηριασμών που σαρώνει την πρώτη κατοικία αναδεικνύει η Αυγή, με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι η συζήτηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους θα γίνει το φθινόπωρο.

Το ισοζύγιο της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ προσπαθεί να καταγράψει η Καθημερινή.

Ο Γιώργος Βότσης, στην Ελευθεροτυπία, με αφορμή μια συζήτηση που είχε με τον Δ. Αβραμόπουλο θέτει το ερώτημα αν η Σούδα καθιστά την Ελλάδα εμπόλεμη χώρα και η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Σάσκια Σάσεν με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών επισημαίνει ότι «στην Ελλάδα έχουμε μια οικονομική «εκκαθάριση».

http://www.efsyn.gr/?p=89497

Κυριακή, 11/8/13

Φωτιές για τα ομόλογα ειδικού σκοπού διακρίνει το Βήμα, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την πρωτοσέλιδη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη της προηγούμενης Κυριακής.

Ο Π. Τατσόπουλος, στην ίδια εφημερίδα, δηλώνει ότι «κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τη ΝΔ λάιτ Χρυσή Αυγή».

Η Real Νews μέσω της συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα διαπιστώνει «άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία», η Σοφία Σακοράφα στην Ελευθεροτυπία τονίζει ότι ο αποκλεισμός στην Παιδεία γίνεται με τον πλέον σκληρό τρόπο και το Έθνος , σε αφιέρωμά του, γράφει για το πώς ένα φιλόδοξο εγχείρημα, όπως ο «902», είχε άδοξο τέλος. Από την πλευρά του, ο Ριζοσπάστης κάνει λόγο για τη «βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ και τον 902», αλλά ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, δηλαδή ποιοι είναι οι αγοραστές του σταθμού και πώς κατοχυρώνεται η πώληση μια δημόσιας συχνότητας σε ιδιώτη ή ιδιώτες.

Δευτέρα, 12/8/13

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το ελληνικό χρέος και τη βιωσιμότητά του διατυπώνει η Bundesbank εκθέτοντας Σαμαρά και Μέρκελ.

Τα Νέα επιχειρούν την ανατομία της έκρηξης στην Αμυγδαλέζα, όπου οι έγκλειστοι μετανάστες ξεσηκώθηκαν με την ανακοίνωση για παράταση της κράτησής τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Το Έθνος αναμασά τις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα και ο Ελεύθερος Τύπος αποκρυπτογραφεί σκέψεις του πρωθυπουργού που επιθυμεί «τώρα πλεόνασμα και μετά έξοδο στις αγορές».

Η Ναυτεμπορική αναφέρεται σε πέντε σχέδια για τη μείωση του χρέους, με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων να κερδίζει έδαφος.

Τρίτη, 13/8/13

Το μαγικό τρικ του υπουργείου Οικονομικών που ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,6 δις ευρώ προκάλεσε θυμηδία στα ΜΜΕ.

Η Καθημερινή αναφέρει ότι οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη προς το δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, ενώΑυγή και Ελευθεροτυπία τονίζουν την επιδρομή στα σπίτια που ετοιμάζει η κυβέρνηση υπέρ των τραπεζών με δικαιολογίες υπέρ των αδυνάτων.

Τα Νέα και η Εφημερίδα των Συντακτών δίνουν συνέχεια στο σίριαλ της πώλησης του «902» προσθέτοντας στα ονόματα των άγνωστων, ακόμη, αγοραστών τον Δημήτρη Κοπελούζο. Είχαν προηγηθεί οι Ρέστης, Μαρινάκης και Μελισσανίδης.

Ο Ελεύθερος Τύπος προαναγγέλλει απογραφή-μαμούθ για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βρούτσης έχει αποκαλύψει ότι τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό που δεν είναι βιώσιμο και ο Άδωνις Γεωργιάδης προωθεί την μνημονιακή οδηγία για θέσπιση ακριβού εισιτηρίου, ύψους 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Όσα απομείνουν μετά την οριστικοποίηση των λουκέτων.

Τετάρτη, 14/8/13

Στη διελκυστίνδα των προεκλογικών αναμετρήσεων στη Γερμανία ξαναζεσταίνεται η σούπα του Grexit, ενώ εντός των συνόρων η συγκυβέρνηση δίνει γην και ύδωρ για να υλοποιήσει τις λεπτομέρειες της μνημονιακής σύμβασης (απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, εσωτερική υποτίμηση).

Το σκοτάδι στη Σαντορίνη έφερε στο προσκήνιο την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού, την εγκατάλειψη των υποδομών και την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών που καλούνται να ζήσουν τον μύθο τους σε μαύρο περιβάλλον.

Στην αναμπουμπούλα, ο Μπόμπολας κατόρθωσε να μπει στο παιχνίδι της παραγωγής ρεύματος με την αγορά του εργοστασίου στη Βεύη Φλώρινας.

Μετά το κύμα των απολύσεων τα σχέδια προβλέπουν επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο με μισθούς 500 ευρώ.

Στην Αίγυπτο οι στρατιωτικοί θερίζουν κατά ριπάς αμάχους και μουσουλμάνους, ενώ νέο επεισόδιο καταγράφεται στο Γιβραλτάρ, με τη βρετανική αρμάδα να κάνει έντονη την παρουσία της στον βράχο.

Πέμπτη, 15/8/13

Ο θάνατος ενός 19χρονου νεαρού που δεν είχε κόψει ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ για μια απλή διαδρομή με το τρόλεϊ δεσπόζει στον Τύπο με πολλαπλές ερμηνείες.

Η διαμάχη ανάβει και στα κοινωνικά δίκτυα με ένθεν κακείθεν απόψεις. Εναντίον της συγγραφέως Λένας Διβάνη οι περισσότεροι για μια ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο με τους νεκρούς να ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες.

Παρασκευή, 16/8/13

Το τρόλεϊ του τρόμου και τα ερωτήματα αν η ζωή μπορεί να αποτιμηθεί για 1,20 ευρώ κυριαρχούν στα ΜΜΕ, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για έγκλημα απανθρωπιάς και για κυνηγούς λαθροκεφαλών έναντι 100 έως 300 ευρώ. Τόση είναι η αμοιβή για τους ελεγκτές που παίρνουν το 50% από τα πρόστιμα που επιβάλλουν.

Στην Αίγυπτο διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι ο εμφύλιος είναι κοντά ενώ η εφημερίδα New York Timesδημοσιεύει άρθρο σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία είναι πιο δύσκολη από την επανάσταση.

Έκπληξη από τον δήμαρχο, πρώην υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χρήστο Πάχτα, που κατέθεσε αγωγή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής ζητώντας 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Σάββατο,17/8/13

Ο ματωμένος Νείλος, οι αλλαγές στα μόρια των υπαλλήλων και το πράσινο φως για ρυθμίσεις κόκκινων δανείων απασχολούν τον Τύπο, που εμφανώς λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου κυκλοφόρησε με θέματα-«ψυγείου».

Η Ημερησία γράφει ότι αλλάζει το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αφού υπεισέρχονται κοινωνικά κριτήρια (άνεργοι, τρίτεκνοι) με ταυτόχρονη μείωση της αξίας των ακινήτων προς κατάσχεση από τις 200.000 στα 150.000 ευρώ.

Ο Δημήτρης Βίτσας με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται στις κατασχέσεις ακινήτων, υπογραμμίζοντας ότι θα τις σταματήσουμε στην πράξη.

http://www.efsyn.gr/?p=93169

Στην Ημερησία, επίσης, δημοσιεύεται έρευνα για τα ηχηρά «λουκέτα» και αποχωρήσεις πολυεθνικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, σε αντίθεση με όσα τυρβάζουν οι μνημονιοφύλακες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Κυριακή, 18/8/13

Γερμανικό εμφύλιο για το ελληνικό χρέος διακρίνει το Βήμα, ενώ η Καθημερινή αναφέρει ότι θα υπάρξει επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων ή κούρεμα.

Το Έθνος αποκαλύπτει ότι προωθείται σεισμόσημο για όλα τα ακίνητα, αν και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης επιχείρησε χωρίς να πείθει  να διαψεύσει την είδηση.

Η αρπαγή της πρώτης κατοικίας (Δημοκρατία),  με αναλύσεις  για το ποιες κατοικίες, πότε και πώς θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό (Καθημερινή) και ρεπορτάζ για 11 ακόμη βουλευτές από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν εναντίον των κατασχέσεων (Ελευθεροτυπία), διαχέεται στο σύνολο των ΜΜΕ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News, που εμφανίζεται ως συνέντευξη, αποκαλύπτει ότι «θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί». Σύμφωνα με αυτή την άποψη, οι τράπεζες οφείλουν να είναι εσαεί κερδοφόρες, χωρίς να πληρώνουν το ρίσκο άσκοπων επιλογών και παχυλών αμοιβών στα στελέχη τους.

Το Παρόν αναφέρει ότι η ΝΕΡΙΤ δεν θα καλύπτει όλη τη χώρα, αλλά μόνο 36 περιοχές όπου υπάρχουν πομποί. Οι υπόλοιπες θα χαρατσωθούν μέσω των δήμων για να έχουν πρόσβαση στο σήμα.

Δευτέρα, 19/8/13

Η εκπαραθύρωση του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ με συνοπτικές διαδικασίες μετά την αποκοτιά του να «φιλοξενηθεί» στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Δ. Μελισσανίδη μετά την κατακύρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ στον ένα και μοναδικό υποψήφιο αγοραστή.

Δικαίως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Δ. Παπαδημούλη κάνει λόγο για τους πραγματικούς υπεύθυνους που μένουν ατιμώρητοι. Σημειωτέον ότι ο αποπεμφθείς επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ -με εντολή του Γ. Στουρνάρα- είχε υπηρετήσει και στην ΕΥΔΑΠ και παλαιότερα είχε συμμετάσχει ενεργά στην πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ιταλική Καλτσεστρούτσι.

Οι ανατροπές στις συντάξεις για 750.000 επαγγελματίες, το χάος στην Αίγυπτο μετά το μακελειό,  η βουτιά στην κτηματαγορά κατά 40% στην τελευταία πενταετία και η μείωση του ΦΠΑ που κύλησε στις τσέπες των επιχειρηματιών είναι τα υπόλοιπα θέματα που αναδεικνύονται από τον Τύπο.

Τρίτη, 20/8/13

Για το θεαθήναι η συγκυβέρνηση ανακοινώνει βαριά πρόστιμα σε επιχειρηματίες για την αδήλωτη εργασία, αν και το ουσιώδες στην περίπτωση είναι η παντελής έλλειψη πολιτική για να τιθασευτεί η ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά σαφές ότι το φθινόπωρο ξεκινά δυναμικός ανένδοτος για πλειστηριασμούς, υγεία και παιδεία, ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος φέρεται να ζητούν από την τρόικα πίστωση χρόνου έως τον Ιανουάριο του 2014 για να καλύψει ακανθώδεις εκκρεμότητες.

Με αφορμή την πώληση του «902» σε εξωχώρια εταιρία, στο προσκήνιο επανέρχεται ο πλημμελής έλεγχος των offshore εταιριών, αφού ελάχιστες μπαίνουν στο μικροσκόπιο με άνωθεν παρεμβάσεις.

Το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά αποκαλύπτει ότι η ανακρίτρια της υπόθεσης για τα πειραγμένα στοιχεία της Στατιστικής με βάση τα οποία ξεκίνησε η κόλαση των μνημονίων, της είχε ζητήσει ιδιωτική συνάντηση.

Φρένο την αισιοδοξία για ανάκαμψη στην ευρωζώνη πατάει ο Economist με άρθρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για εύθραυστη και αδύναμη ανάκαμψη.

Ο Νίκος Παππάς με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών υπενθυμίζει τις ευθύνες της Τράπεζας Ελλάδος που περιέχονται στο πόρισμα για την Proton Bank.

http://www.efsyn.gr/?p=94212

Η ανακοίνωση ότι αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων.

Τετάρτη, 21/8/13

Υπαναχώρηση του Σαμαρά στο θέμα των πλειστηριασμών, καθώς διαφαίνεται ότι δεν δύναται να άρει τις αντιδράσεις των βουλευτών που τον στηρίζουν και προτιμά αναβολή για να προωθηθούν απολύσεις και αλλαγές σε Υγεία και Παιδεία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του διατρανώνει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να αφήσουν ήσυχη την πρώτη κατοικία.

Στην Ισπανία, όπως γράφει το Έθνος, αναπτύσσεται δυναμικό κίνημα εναντίον των κατασχέσεων. Πάσα ομοιότης…

Δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για την αναγκαιότητα νέας βοήθειας προς την Ελλάδα λειτουργούν εκτονωτικά στην προεκλογική Γερμανία, αλλά υποψιάζουν την ελληνική κοινωνία που παραφράζει με το «φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας» τη ρήση του Λαοκόοντα στην Αινειάδα του ποιητή Βιργιλίου.

Σε 114 δις ευρώ εκτιμά τα κέρδη της Γερμανίας από την ευρωπαϊκή κρίση ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος  Χατζημαρκάκης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: