Η ΚΛΟΠΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Αναδημοσίευση του κύριου άρθρου της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, Σίμου Κεδίκογλου, χθες ανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας. Για να προλάβει τις αντιδράσεις, όμως, υποστήριξε ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι.

Επειδή αυτό το προπαγανδιστικό τρικ παίζεται διαρκώς από υπουργούς και υφυπουργούς εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή η διαβεβαίωση ότι σε κάθε μέτρο δεν θα θιγούν οι αδύναμοι, οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι, είναι καιρός να πούμε στην κυβέρνηση ότι το παραμυθάκι αυτό δεν πιάνει πια.

Καλή και ηθική η πρόβλεψη για προστασία των πλέον αδυνάτων, αλλά ας μας επιτρέψει η κυβέρνηση να αμφιβάλλουμε ότι μια δεξιά εξουσία ψυχοπονάει για τα δεινά της φτωχολογιάς. Δεν το δείχνει καν με τον τρόπο που ζουν και συμπεριφέρονται τα μέλη της.

Δεύτερον, και κυριότερο, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που πρόκειται να χάσουν την προστασία του ιερού της πρώτης κατοικίας, δεν είναι ούτε άνεργοι ούτε πολύτεκνοι ούτε αδυνατούντες.

Έχουν τα ζόρια τους, αλλά ακόμη ανήκουν στη μεγάλη δεξαμενή της μεσαίας τάξης, που είναι ο αιμοδότης της ληστρικής πολιτικής και της κυβέρνησης και των ξένων δανειστών και των ξένων αρπάγων, που περιμένουν να φάνε, και των εγχώριων συναδέλφων τους.

Φυσικά, η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει βαλθεί να μετατρέψει τη μεσαία τάξη σε τάξη αδυνάμων και αναξιοπαθούντων με την πολιτική που ακολουθεί.

Σ’ αυτή την περίπτωση, το κολπάκι με τις δακρύβρεχτες δηλώσεις περί προστασίας των αδυνάτων, προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο ο δράκουλας, δεν πιάνει.

Για την ακρίβεια, η τρόικα ανησυχεί ότι περίπου 300.000 δάνεια, που έχουν συναφθεί για ισάριθμα ακίνητα πρώτης κατοικίας, είναι στο κόκκινο και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν. Προκειμένου να μη χάσουν τα λεφτά τους οι τράπεζες και για να τα μεταφέρουν σε άλλη αξία, προκρίνουν τη λύση των πλειστηριασμών.

Ποιος θα τα αγοράσει στην Ελλάδα, όταν η τράπεζα τα βγάλει σε πλειστηριασμούς, αφού εδώ έχουν στεγνώσει οι αγοραστές; Κανείς.

Πώς θα πάρει τα λεφτά της ή κάποια από τα λεφτά της η τράπεζα; Πώς δεν θα τα εγγράψει στο παθητικό;

Το κόλπο είναι στημένο και το ξέρουμε όλοι. Η κυβέρνηση υποκύπτει στις προσπάθειες της τρόικας να αρπάξει μπιρ παρά τα σπίτια μας με τα ξένα real estate, που καραδοκούν.

Όλα τα άλλα είναι φτηνές υποκρισίες για λαϊκή κατανάλωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Στέλιος Ελληνιάδης

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

του Βένιου τα καμώματα

Καιρός ήταν να μπούμε στην ψηφιακή εποχή. Μιας που έτσι κι αλλιώς γράφω, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν εδώ είτε δικά μου κείμενα είτε κείμενα που τράβηξαν την προσοχή μου. Καλως ήρθατε!

ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού - Παπάγου

Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο όταν ο καθένας πορεύεται μόνος του

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: